Premierul a vizitat marți șantierul primei „autostrăzi nemțești” din România. Nicolae Ciucă a anunțat că obiectivul care va face legătura cu Podul Prieteniei de la granița cu Bulgaria va fi inaugurat înainte de termen. 

Era planificat ca finalizarea să fie în aprilie anul viitor, am vrut să vedem cu ochii noștri, am primit garanții că va fi deschis traficul pe patru benzi, a declarat prim-ministrul României. 

Drumul expres DN5-Șoseaua de Centură-Podul Prieteniei se va deschide până la Crăciun. Este numit „prima autostradă nemțească” din România deoarece a fost realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. 

Șoseaua va fi folosită de șoferii care pleacă din România sau vin din Bulgaria. 

„Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare”, a anunțat, recent, secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu. 

Lucrările au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent1 Decembrie 2021. Trustul Realitatea face SHOW! Maraton incendiar cu vedete de primă mână. Anamaria Prodan și Kamara, spectacol garantat
Articolul următorGabriel Oprea, mesaj de 1 Decembrie: „România nu poate fi puternică fără un sistem de securitate puternic”