Premierul Florin Citu a avut o replica taioasa la adresa PSD dupa ce, marti, acest partid i-a cerut sa demisioneze daca nu-si va atinge in luna septembrie obiectivul ca 10.4 milioane de romani sa fie vaccinati.

„Nu cred ca PSD mai are ceva de spus in Romania in urmatorii 4 ani, ar trebui ignorati in ce priveste mesaje publice. Ce au avut de spus, au spus. In 2016, la cateva zile dupa ce si-au investit guvernul, lumea a iesit in strada cu sutele de mii”, a spus Citu intr-o conferinta de presa.

PSD a solicitat marti partidelor din coalitia de guvernare sa isi asume politic obiectivul enuntat de premierul Florin Citu privind imunizarea a 10,4 milioane de persoane pana cel tarziu la finalul lunii septembrie.

„Esecul in atingerea acestui obiectiv trebuie sa conduca in mod automat la demisia Guvernului si la formarea unei noi majoritati parlamentare, capabila sa gestioneze pandemia si sa relanseze economia. (…) Declaratiile contradictorii ale decidentilor, lipsa de transparenta in comunicare a Guvernului, blocarea si disfunctionalitatile platformei de vaccinare, definirea precara a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finantarea intarziata si insuficienta pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie si de nesiguranta generalizata, care afecteaza in mod dramatic viata cetatenilor si economia nationala. Iar acest lucru trebuie sa inceteze! Romania trebuie sa revina la normalitate!”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, marti, de PSD.

Premierul Florin Citu a declarat sambata ca intarzierile in livrarea vaccinului anti-COVID vor fi recuperate, firma producatoare abordand acest ritm pentru a-si recalibra capacitatea de productie pentru trimestrul al doilea. El a spus ca, pana in septembrie, se vor putea vaccina aproximativ 10.400.000 de persoane.

„Exact de 20 de milioane de doze este nevoie si vom avea aceste doze. Tocmai le-am contractat si am si platit dintre ele. Si, v-am spus, capacitatea inseamna cam 50.000 de vaccinuri pe zi si vom face acest lucru. Deci este tinta noastra si ne vom tine de ea, pana in septembrie. Dar, repet, daca pana atunci apar si alte vaccinuri si vor fi aprobate, le vom cumpara si pe acelea tocmai pentru a avansa aceasta cifra, sa venim cat mai repede sa vaccinam cat mai multi dintre romani pana in septembrie”, a explicat Citu.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00: Istoria devalizării Hidrolectrica
Articolul următorMesaje de felicitare de la lideri mondiali pentru Joe Biden şi Kamala Harris