România are o campanie de vaccinare de succes, reușește să rămână în top, spune premierul Florin Cîțu, iar obiectivul a rămas neschimbat – 10,4 milioane de români vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie.

„Campania de vaccinare. Exista așa un sentiment ciudat, toate cifrele arată că merge foarte bine. Pe 25 eram pe locul întâi în UE în ceea ce privește numărul de vaccinare, media vaccinărilor zilnice. Rămânem în Top 6, cam 2,5 din populația care trebuie vaccinată este vaccinată. Trebuie să spunem acest lucru – cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reușește să rămână în top”, spune Florin Cîțu.

El a spus că România, ca și celelalte țări din UE, a trebuit să-și readapteze campania de vaccinare pentru că producătorii și-au ajustat producția.

„Totuși, România are o campanie de vaccinare de succes. Avem peste 500.000 de oameni vaccinați. (…) Obiectivul este acela de a vaccina cât mai rapid, cât mai mulți oameni și campania dă aibă succes în societate”, adaugă premierul.

Potrivit lui Cîțu, rămâne valabil obiectivul de a vaccina 10,4 milioane de români până la sfârșitul lunii septembrie. „Asta este tinta, ne asumam obiectivul, poate chiar mai repede. Repet, campania de vaccinare merge bine in ciuda celor care credeau ca nu facem fata”, a mai spus premierul.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCHECK-IN. O nouă stație de tramvai la Piața Victoriei
Articolul următorPremierul Florin Cîțu: ”Pensiile din acest an vor fi mai mari decât cele de anul trecut”