Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a fost demis de premierul Ludovic Orban! Motivul demiterii: declarațiile neclare despre rata de infectare la nivelul Bucureștiului din ultimele zile, relatează realitatea.net

Decizia vine la scurt timp după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență pentru măsuri după creșterea ratei de infectare la nivelul Bucureștiului. Luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti s-a reunit pentru a adopta măsuri, având în vedere că incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este 3,19 cazuri la mia de locuitori. 

Întrebat de jurnaliști, luni, la prânz, despre o eventuală deimtere a prefectului Capitalei, premierul Ludovic Orban susține că nu a auzit declarația prefectului de București, care a afirmat că nu știe ultimele date privind evoluția indicatorilor COVID, pentru că este la cumpărături și le primește pe mail. 

Premierul a declarat luni că activitatea prefectului va fi analizată, având în vedere că în cursul zilei de duminică a afirmat că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori. Cojanu motivase că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus.

Prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, care este și președintele Comitetului Municipiului pentru Situații de Urgență din București, a stârnit numeroase controverse după ce a declarat cu doar o zi în urmă că nu știe numărul oficial de infectări. Chiar în ziua în care Capitala a depășit rata alarmantă de 3 infectări la mia de locuitori, prefectul declarat, la un post TV, că este la cumpărături și nu a fost anunțat despre situație. Mai mult, acesta a afirmat că e posibil să fi transmis informații confuze pentru că este într-o stare de tensiue maximă.

Gheorghe Cojanu a fost numit prefect al Capitalei în urmă cu șase luni, prin Decizia primului ministru din 21 mai.

Bilanțul coronavirus este comunicat zilnic, la ora 13.00 din timpul stării de urgență, din 19 martie. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAdrian Streinu-Cercel, la „Legile Puterii”: Pandemia nu se va termina nici azi, nici mâine. Va mai dura cel puțin doi ani!
Articolul următorSubprefectul de Harghita are coronavirus!