Victor Ponta a făcut dezvăluiri incendiare despre Statul Paralel! În exclusivitate pentru Realitatea PLUS, fostul prim-ministru a acceptat să vorbească despre legăturile dintre Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi. Potrivit lui Ponta, Kovesi a lucrat întotdeauna în interesul puterilor străine și a cerut ca Elena Udrea și Alina Bica să fie arestate din cauza unor frustrări personale. 

„Mi-am adus aminte că la o discuție a zis că pentru Florian face orice în viață, uite că nu face. Florian are probleme și Kovesi e la meciuri, foarte bine o duce, încearcă să pretindă că nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Eu vreau să vă spun un lucru, fără să-l exonerăm deloc pe Coldea de ce a făcut, dar semnatura de pe dosarele care au distrus afacerile din România, din dosarele în care oameni politici au fost distruși, semnatura e a lui Kovesi și nu o văd responsabilă.

Și Uncheșelu și Portocală nu făceau de capul lor, făceau la ordinul lui Kovesi și când o văd acum la meci îmi zic că viața e nedreaptă.

Eu nu cred în povestea cu oamenii care o aclamă pe Kovesi, ei nu aclama pe nimeni, nici pe Ponta, nici Ciolacu, nici Kovesi. Ei sunt la meci, nu să aclame pe cineva, aia a fost făcătură.

Nu mă aștept ca europenii să o tragă la răspundere că mereu a lucrat pentru alții, nu pentru România, eu aștept ca România să o tragă la răspundere. Cine vine în locul lui Iohannis, Ciucă, Ciolacu sau Geoană, cine o veni să zică să oprească sistemul ăsta.

În funcția de adjunct și general l-a făcut Băsescu, nu Năstase, Iohannis, nimeni. În funcția de procuror general al României pe Kovesi a adus-o tot Băsescu. Că se spală el pe mâini arată ce a fost întotdeauna, un securist fără obraz și responsabilitate.

În momentul în care s-a certat cu Tăriceanu, Băsescu a zis că trebuie să aibă serviciile statului, servicii, procuratura, justiție, cu care să mă lupt cu adversarii. Primul a fost Năstase, eu cred că Năstase îl bătea la vot în 2009 dacă n-ar fi fost distrus cu dosarele.

Eu cred în continuare că Iohannis făcându-mi mie acel dosar inventat în 2015, am fost achitat de toate instanțele, sau acceptând să-mi facă Kovesi dosarul s-a dat pe sistemul lui Băsescu și a fost prizonier.

Dacă oricine vine zice să ia și el sistemul lui Băsescu, trăim în același fel greșit.

Kovesi nu e foarte inteligentă, nu e sofisticată, nu a citit nu știu câte cărți, nu a făcut mari dosare la viața ei, e o persoană pragmatică care își urmărește interesul știe cine are puterea, în special în afara României. E și o persoană cu multe frustări, față de Udrea și Bica, dar știm… Nu ne-am gândit că o să le aresteze pentru frustrările ei.

La fel, arestarea față de Ghiță și alții, până la urmă nu e problema de persoană, ci dacă un sistem lasă o persoană să comită abuzuri fără să facă nimic”, a spus Victor Ponta.

Articolul precedentScumpiri în lanț de la 1 iulie. Românii, afectați de creșterea accizei la carburanți
Articolul următor“România a făcut progrese remarcabile în ce priveşte combaterea antisemitismului”