Potrivit Pressone.ro, rectorul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” (AFA) din Brașov, general de flotilă aeriană și conferențiar universitar Gabriel Răducanu, a plagiat paragrafe disparate sau texte bloc în 78 de pagini din teza de doctorat pe care a susținut-o în anul 2011 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP). 

Mai multe pagini din teza acestuia sunt plagiate dintr-o lucrare semnată chiar de conducătorul lui de doctorat, generalul (r) prof. univ. dr. Mihail Orzeață. 

Alte câteva pagini sunt copiate din două lucrări semnate de fostul rector al AFA, generalul (r) prof. univ. dr. Vasile Bucinschi, unul dintre cei trei referenți care au aprobat acordarea titlului de doctor pentru Răducanu.  

Dezvăluirile despre plagiatul din teza de doctorat a rectorului Gabriel Răducanu vin la două luni după Pressone.ro a arătat că fostul rector al Academiei Forțelor Aeriene, generalul (r) Vasile Bucinschi, a obținut în luna septembrie 2020 postul de profesor universitar în instituția condusă acum de Răducanu, în urma unui concurs suspect. 

În același text, Pressone.ro a scris că Răducanu și Bucinschi au plagiat teza de doctorat a unui doctorand coordonat de acesta din urmă, care și-a susținut lucrarea în luna martie anul acesta. Cei doi, împreună cu doctorandul Florentin-Gabriel Giuvară, au publicat teza acestuia din urmă în coautorat, în această primăvară, deși lui Giuvară nu îi era validat titlul de doctor prin decizie CNATDCU și ordin de ministru. 

Foto: Agerpres

Amănunte, AICI

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentCozmin Gușă, consilier full-time la Gold FM: “De astăzi, sunt (și) angajatul fiului meu!”
Articolul următor100% TU DECIZI! Maya Teodoroiu, mereu aproape de PSD. Cum urci în carieră când partidul e la putere