Când două persoane se scufundă nu există idee mai prostească decât să se agațe una de cealaltă. 
Din disperare, Pro România și ALDE au făcut o fuziune care pune cruce existenței lor pe scena politică. Nu este prima dată când își dau mâna. În campania de la prezidențialele din 2019 au mers aidoma. Mai voit, mai de nevoie, l au aruncat pe Mircea Diaconu la și alții. Ulterior, Victor Ponta persifla aptitudinile politice ale Vioricăi  Dăncilă, dar fără să realizeze că el și a adus partidul sub linia de performanță a acesteia. 
Chiar și însumate, cele doua partide abia saltă peste pragul electoral. Sunt lipsite de structuri și vin la masa comună cu un șir de orgolii, în frunte cu cei doi lideri. Decizia de a miza pe unul sau pe altul, de a alege dintre candidații din teritoriu, ii va face pe unii susținătorii listei, iar pe cei rămași pe dinafară dusmanii ei. Deci, departe de contabilizarea celor 8% adunate. Probabil, singurul argument forte al alianței a fost susținerea financiară conjugată, capitol la care Victor Ponta este se  pare foarte îndemânatic și în egală măsură de cheltuitor. 
Marea problemă este de imagine. Din parteneriatul civil, făcut în pripă de doi experimentați în ale căsătoriilor și divorțurilor, rezultă micul USL. Un capitol de tristă amintire pentru micul Titulescu, capabil să deturneze 60 % din voința electoratului. E limpede că minciuna are picioare scurte și urciorul nu merge de multe ori la apă!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentSUA și România au semnat acordul de construire a reactoarelor 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari
Articolul următorLupta cu Covid 19: vrem sa trăim sau ne e frică să murim?