Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, joi, o întrevedere cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova Oleg Serebrian. „Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european”, a afirmat liderul PNL.

„Problema transnistreană are nevoie de o soluţie paşnică şi durabilă, în conformitate cu dreptul internaţional, respectându-se suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european. Aceasta este concluzia discuţiei pe care am avut-o cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, pe care l-am primit, în această dimineaţă, la Palatul Parlamentului”, a scris Nicolae Ciucă, joi pe Facebook.

„Felicit conducerea de la Chişinău pentru modul responsabil şi echilibrat în care abordează această temă complexă, mai ales într-o perioadă plină de provocări în regiune. Este lăudabil faptul că, spre deosebire de conflictele prelungite din zonă, autorităţile moldovene au un dialog constant cu Tiraspolul”, a continuat Ciucă.

Preşedintele Senatului a adăugat că i-a transmis lui Oleg Serebrian că „ne îngrijorează retorica tot mai agresivă a Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova şi a conducerii sale pro-europene, precum şi tentativele de destabilizare a ţării, inclusiv prin intermediul Transnistriei”.

„Sper că dialogul la nivel tehnic cu Tiraspolul va soluţiona problemele care afectează în mod direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a completat Ciucă.

Congresul convocat la Tiraspol a votat, miercuri, o rezoluţie în care susţine teza suveranităţii regiunii şi cere ajutor în acest sens, de la Moscova şi de la forurile internaţionale, inclusiv de la Uniunea Europeană, potrivit textului.

Articolul precedentDecizie RADICALĂ. Aliații UE și NATO ar putea fi condiționați să sprijine militar Ucraina cu 0,25% din PIB
Articolul următorAnca Alexandrescu este pe urmele lui Coldea! Anchetă explozivă marca Culisele Statului Paralel, începând de luni, de la ora 21.00