Prima ediție a evenimentului Puterea Inovării a avut loc astăzi la București. La eveniment au participat inovatori și lideri din toată lumea politică, economică, academică, de cercetare, media și tehnologică și din întreaga lume euro-atlantică. Prezent a fost și secretarul general al NATO, Mircea Geoană, care a venit cu idei pentru ca România să se ridice, atât economic, cât și militar. 

„Lumea se schimbă mai profund decât oricând în istorie. Este firesc să căutăm o nouă paradigmă care să învețe din lecțiile crizelor repetate și să ne pregătească pentru șocurile viitoare care nu vor lipsi. Cu o spoială de stat social în care educația și sănătatea, pensile și ajutoarele sociale vin cel puțin pe hârtie de la unui așa zis stat providență, țara se afla în cel mai bun moment al istoriei noastre, sigură și protejată dinspre exterior, dar și mai vulnerabilă decât oricând în interior.

Ca și criza financiară, pandemia sau războiul din Ucraina sau momentele acestea extrem de complicate din oriental mijlociu, momentul de mare transformare la nivel global ne surprinde din nou aici în contra timp. În timp ce în toată lumea rolul statului crește în politica economică, statul român pare mai disfuncțional decat oricând. Ce este de făcut? În primul rând, să începem să gândim cu capul propriu, ambițios și de urmat”, a declarat Mircea Geoană.

La eveniment a fost prezentă Alexandra Păcuraru, realizatorul emisiunii România Suverană.

„Este primul om politic pe care îl văd implicat într-adevăr în ceea ce se întâmplă astăzi, atât în România, cât și în România din afara României, mi-a plăcut să văd nu doar o abordare foarte serioasă, ci și o strategie națională de a ne dezvolta de jos până sus. S-a adresat astăzi absolut tuturor românilor. România poate, are cu cine.

În acest discurs a inclus și biserica ortodoxă ca un pilon de stabilitate al societății noastre și diapora românească, invitând-o acasă”, a spus Alexandra Păcuraru.

„Mircea Geoană, în calitate de om cu mare experiență politică și internațional, a îndrăznit să propună societății românești un model. Cred că partidele politice actuale, așa cum sunt ele, așa cum sunt ele structurate, nu vor fi capabile să urmeze acest model”, a afirmat Dorin Iacob.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea pensiilor speciale și modificările fiscale ale austerității
Articolul următorRomânia, locul 2 în clasamentul scumpirilor. Alimentele de bază, cea mai mare povară