Prim-vicepreşedintele PNL şi ministru al Muncii Raluca Turcan afirmă, luni, într-o postare pe facebook, despre Programul “Şcoală după şcoală” că vine în sprijinul elevilor din mediile vulnerabile şi ajută la recuperarea decalajelor create celor care nu au putut participa la cursurile online.

“Proiectul Şcoală după Şcoală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale. Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online”, a spus Turcan.

Ministrul Raluca Turcan subliniază că programul este finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.

“Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020. Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la acelaşi nivel cu cei care au participat la cursurile online. Mai mult, Programul Şcoală după Şcoală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi să poată beneficia ulterior de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii”, a mai spus Raluca Turcan. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCristian Ghinea despre PNRR: ”Cu aceşti bani trebuie să fim foarte grijulii pentru că nu vreau să ne îndatorăm de la copiii noştri”
Articolul următorClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest