După mai bine de 3 ore de când metroul bucureștean a fost blocat de un protest spontan al sindicaliștilor, ministrul Transporturilor a transmis primul mesaj legate de situația de criză. Cătălin Drulă a transmis că nu va ceda în fața presiuniii “unor interese mafiote” prin care sunt manipulați atât sindicalilștii de bună credință, cât și sutele de mii de pasageri afectați.

“O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș
Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.
 
Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.
 
Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.
 
Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.
 
Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților.
 
Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.
 
O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.
Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi.” a scris Drulă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”
Articolul următorEXCLUSIV Sorin Oprescu: Metroul trebuie să fie al Capitalei