Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, duminică, la Sângeorgiu de Mureş, că sistemul actual al educaţiei pentru sport este unul deficitar şi că în perioada următoare vor fi schimbări majore, întrucât deja au avut loc discuţii cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunță AGERPRES.

“Sistemul actual al educaţiei pentru sport este unul deficitar şi, împreună cu ministrul Educaţiei, domnul Cîmpeanu, am avut discuţii pe această temă, este foarte deschis şi, cu siguranţă, în următoarea perioadă vom aduce nişte schimbări majore. Totodată, vom implica şi cluburile noastre departamentale, cluburile statului, ca să vină în şcoli, să aducă sportivi în şcoli, va fi un obiectiv. Nu mai putem să ţinem antrenori fără sportivi, trebuie să aibă fiecare antrenor un minim de sportivi, 20 – 30. MTS este finanţatorul acestor cluburi, al DJTS-urilor, al federaţiilor, trebuie să avem fixate şi nişte obiective, nu numai să fim organizaţia care finanţează fără obiective, fără niciun control. Îmi doresc la MTS în raport cu celelalte organizaţii pe care le finanţăm, 195 la număr, să se schimbe radical şi schimbarea aceasta minimă poate să aducă foarte multe rezultate în viitor”, a declarat, presei, ministrul Eduard Novak.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Edard Novak, a participat, duminică, la inaugurarea patinoarului acoperit al Academiei de Hochei “Szekelyfoldi Jegkorong Akademia” de la Sângeorgiu de Mureş, un proiect în valoare de peste 1 milion de euro, finanţat de Guvernul Ungariei.

“Este un semnal foarte serios, putem să ne inspirăm din aceste proiecte ale Guvernului Ungariei pentru copii şi tineri în infrastructura de sport. Aceasta este baza oricărui sport. Trebuie să ne gândim serios şi mi-aş dori ca strategia sportului românesc să fie sprijinită de toate partidele pentru că sportul este unul dintre cei mai importanţi factori pentru a educa şi a creşte generaţia viitoare. Nu trebuie să inventăm nimic special. Cred că există resurse. Sunt foarte multe sporturi care pentru noi ar trebui să fie importante”, a arătat el.

Ministrul şi-a exprimat speranţa ca şi patinoarul acoperit de la Târgu Mureş, a cărui construcţie trenează de mulţi ani, să fie finalizat, aşa cum îşi doreşte construcţia de patinoare în marile oraşe ale ţării, pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă.

“Îmi pare rău că soarta acestui patinoar durează de foarte mulţi ani, cred că în curând şi acesta se va finaliza şi putem să deschidem şansa pentru mulţi copii să se antreneze, nu doar la hochei, ci şi la short track, care este sport olimpic, şi cred că de mulţi ani patinajul viteză a suferit o recesiune. De acum mi-aş dori ca în fiecare patinoar din România, pe lângă hochei, să introducem şi short track. Sunt două sporturi olimpice, cred că dacă în următorii 4 – 8 ani reuşim să construim în fiecare oraş mare un patinoar şi să anexăm acest sport, short track, atunci o să fim o putere în Europa, şi la hochei, şi la short track”, a arătat Eduard Novak.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentVlad Voiculescu în Parlament: ”Autorii directi ai dezastrului din sanatate sunt PSD si mafia pesedista”
Articolul următorEXCLUSIV, LEGILE PUTERII Raluca Turcan: 1,7 milioane de români, plătiți cu salariul minim