Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, este în vizită la București, joi, fiind primit de ministrul Bogdan Aurescu.
Ultima vizită la București a ministrului ungar de Externe a fost în 26 mai 2020, într-un moment tensionat al relatiilor româno-ungare, legat într-o bună măsură de schimbul de declarații între București și Budapesta pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc.
Una dintre mizele întâlnirii a fost programul de dezvoltare economică derulat de Guvernul Viktor Orban în Transilvania.
„Planul Kos Karoly”, convenit în 2016 și pus în practică începând cu anul următor este o consecință a Strategiei Națiunii asumată de Viktor Orban în urmă cu aproape zece ani și are ca scop reunificarea națională a maghiarilor din bazinul Carpatic, din punct de vedere identitar, nu geografic. Iar pentru asta a pus la bătaie miliarde de euro, o parte substanțială ajungând la comunitatea maghiară din Transilvania.
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a reclamat, în mod repetat, că investițiile masive ale Guvernului Ungariei în Transilvania nu au acordul României.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentJOI, ora 18:00: Cum au fost căpușate Căile Ferate Române în ultimii 30 de ani – Dezvăluiri senzaționale la Culisele statului paralel
Articolul următorIa pastila SRS: Adevăratul premier