Concursurile pentru ocuparea funțiilor de directori din școli trebuie să aibă loc înainte de expirarea mandatelor directorilor actuali, în luna august, când expiră detașările. Proba scrisă va fi în prima săptămână din iulie, iar în etapa a doua, care va fi în ultima săptămână din iulie, intră doar cine ia minim nota 7, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la TVR.

”Aceste concursuri trebuie să aibă loc de preferință înainte de expirarea mandatelor actualilor directori în luna august. Nu este deloc simplu pentru că avem examene naționale, avem Titularizare și Definitivat, avem foarte multe activități în calendarul acestui an școlar, avem și condiții ce impun restricții cu privire la organizarea concursurilor, dar chiar și așa, una dintre variantele pe care le luăm în calcul este organizarea unui examen național scris cu subiecte unice în prima săptămână din luna iulie, urmând ca după aceea, în etapa a doua, cei care vor fi reușit să treacă un plafon de minim nota 7, pentru că directorii de școli trebuie să fie într-adevăr cei mai buni, cei care își dovedesc abilitățile manageriale, la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua în care să participe doar cei care au promovat examenul scris național. Este un obiectiv, este varianta cea mai bună.

Dacă nu vom putea să organizăm acest concurs din considerente epidemiologice, oricum acest concurs va trebui făcut imediat după reluarea școlii, în septembrie. În ambele variante pot să vă garantez că acest concurs, care să privilegieze competența directorilor de școli, în detrimentul oricăror alte criterii, va fi organizat în acest an”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit declarației ministrului, etapa scrisă ar trebui să aibă loc în săptămâna 5-9 iulie, iar etapa a doua a concursului național pentru posturile de directori de școli va fi în săptămâna 26-30 iulie 2021.

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentPrințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Mesajul Familiei Regale a României
Articolul următorReacția lui Raed Arafat! Șeful DSU explică de ce Spitalul Foișor a fost transformat în clinică suport-COVID