Gabriel Oprea a ținut să le transmită la mulți ani și succes în activitate polițiștilor de frontieră, felicitându-i pe agenți pentru activitatea lor în slujba securității naționale și pentru siguranța românilor.

„Evoluțiile geopolitice au condus la transformarea Poliției de Frontieră din instituția responsabilă exclusiv de frontierele României, în instituția care gestionează a doua frontieră externă a Uniunii Europene, furnizoare de securitate pentru aproximativ 500 de milioane de cetățeni europeni”, a scris Gabriel Oprea, pe Facebook.

Oprea a mai susținut că România îndeplinește toate condițiile pentru a intra în spațiul Schengen, inclusiv cele privind securitatea frontierelor:

„România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. Prin urmare noastre, si asteptarile românilor în privinta intrarii in Schengen sunt legitime. Prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, România lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate”.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 30. Cu mască, fără mască
Articolul următor100% TU DECIZI! Rovana Plumb, traseu fulminant și controverse. Inginer, șefă la ANPC și președinte de partid