Liderul UNPR si presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, Gabriel Oprea, a transmis un mesaj rezervistilor militari, de ziua lor:

“Dragi rezerviști militari,
In anul 2010, din pozitia de ministru al apărării naționale, am inițiat HG nr. 467, care a instituit “Ziua Rezervistului Militar”, ca o recunoaștere a rolului militarilor rezerviști, de-a lungul istoriei, în cadrul societății românești.

Asadar, 31 mai este o zi specială în calendar, dedicată omagierii camarazilor care şi-au pus viața și cariera în slujba țării și a poporului român. Aceasta data nu a fost aleasă întamplător.
Ziua de 31 mai marchează si împlinirea a 95 de ani de la crearea Societăţii Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere Proveniţi din Activitate.
De asemenea, se implinesc 30 de ani de la reînfiinţarea structurii asociative sub denumirea de Liga Naţională a Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere, care ulterior a devenit Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR).

Ca ministru al apărării naționale și ca om care păstrează în suflet valorile fundamentale ale ostaşului român – onoarea, disciplina şi solidaritatea, am stabilit o relație strânsă cu rezerviștii militari, le-am cunoscut problemele și i-am sprijinit cu intotdeauna. Am luptat, alături de colegii mei, pentru ca rezerviștii militari să fie trataţi cu demnitatea şi respectul cuvenit și nu voi înceta vreodată să fac acest lucru.

La fel ca militarii și polițiștii activi, rezerviștii vor avea întotdeauna, în mine și în Uniunea Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, un sprijin pe care ei pot conta cu adevărat.
Dovada sunt faptele, promisiunile îndeplinite, preocuparea continuă și implicarea totală față de această categorie socio-profesională care și-a făcut datoria sub Tricolor.

Astazi le spun “La mulți ani!” tuturor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au servit Patria şi poporul român și le urez, din inimă, sănătate şi multe împliniri!
Dumnezeu să vă aibă în pază!”

 

Articolul precedentAmenzile date în timpul stării de urgență NU POT FI ANULATE prin lege
Articolul următorStare de asediu, la Casa Albă. Donald Trump, dus în buncăr. Garda Națională, scoasă pe străzi în 8 state