Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat despre cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova că această iniţiativă, lansată de Franţa împreună cu România şi Germania, este un umăr puternic, pe care îl simt într-o perioadă extrem de complicată şi care arată că nu sunt singuri. Preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate, a spus preşedintele Maia Sandu.

”Îi mulţumesc Preşedintelui Emmanuel Macron pentru primirea călduroasă, de care ne-am bucurat azi la Paris împreună cu delegaţia ţării noastre, şi pentru mobilizarea unui număr impresionant de parteneri pentru cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Această iniţiativă, lansată de Franţa împreună cu România şi Germania, este un umăr puternic, pe care îl simţim într-o perioadă extrem de complicată pentru ţara noastră, şi dovada faptului că nu suntem singuri”, a scris preşedintele Republicii Moldova pe Facebook.

Maia Sandu arată că ”preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate”.

”Noi suntem recunoscători pentru încredere şi pentru susţinerea acordată ţării noastre, în ultimul un an şi jumătate, de Republica Franceză. Ţin să menţionez, aici, sprijinul bugetar de 75 de milioane de euro; asistenţa tehnică în domeniul energetic şi pentru modernizarea căii ferate; susţinerea micro-finanţării şi a programului de împădurire a ţării. Dialogul permanent cu Franţa ne ajută sa găsim soluţii pentru a asigura securitatea energetică, a combate corupţia şi a restitui bunurile furate de la stat”, spune Maia Sandu.

”Şi tot Franţa, care în prima jumătate a acestui an a deţinut Preşedinţia Uniunii Europene, ne-a fost un aliat puternic în procesul de obţinere a statutului de ţară candidată la UE. Mulţumim pentru prietenie şi vom munci pentru a o consolida”, mai afirmă ea.

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentEnel pleacă în 2023 din România. Ce afaceri au italienii în țara noastră
Articolul următorGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”