Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a realizat, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), două videoclipuri (variantă scurtă şi variantă lungă) şi un spot audio de informare a alegătorilor din străinătate în legătură cu procedura şi termenul-limită de înregistrare pe site-ul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă.

AEP aminteşte că, potrivit prevederilor Legii nr. 202/2020 pentru modificarea unor acte normative în materie electorală, perioada de înregistrare a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării ca alegători prin corespondenţă la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, care urma să se încheie la data de 21 septembrie, s-a prelungit până la data de 22 octombrie.

De asemenea, AEP aminteşte că joi Consiliului Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitarea AEP de a emite o recomandare către radiodifuzori privind difuzarea acestor clipuri în afara spaţiului publicitar.

Instituţiile mass-media, precum şi alte instituţii şi entităţi interesate pot descărca videoclipurile de pe paginile oficiale de Facebook şi YouTube ale AEP.

Articolul precedentOrban către guvern: ”Să operaționalizați și TEL VERDE și să îl popularizați, astfel încât să putem să direcționăm controalele în funcție de apelurile primite”
Articolul următorPreședintele Iohannis: „Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu avem nevoie de stare de urgență”