Vremea nefavorabilă din Bulgaria a determinat autoritățile române să emită o avertizare de călătorie pentru  anumite regiuni din țara vecină. Mai exact, vorbim despre regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Kârdjali şi Blagoevgrad, unde sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare.

Ministerul Afacerilor Externe informează, astfel, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria despre existența unui cod galben de precipitaţii, pentru zilele de duminică şi luni, 21 și 22 martie, în mai multe regiuni ale țării. 

Potrivit aceleiași informări sunt așteptate căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare în regiunile Smolyan, Pernik, Kiustendil, Sofia-regiune şi Sofia, acolo unde stratul de zăpadă va ajunge de până la 20 cm.

Cetăţenilor români li se recomandă să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, precum și să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

În plus, pe durata atenționării meteo “este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol”, mai arată MAE.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentTinerii fermieri vor putea lua fonduri europene de 100 de milioane de euro
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Moarte românească după un jaf în stil rusesc. Fosta perlă a siderurgiei din Târgoviște a ajuns fier vechi