Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi, că, având o majoritate consistentă în Parlament, PNL, PSD şi UDMR, ar trebui să aibă şi un deziderat mult mai ambiţios, acela de a modifica Constituţia.

”Vrem să mergem cu un program consistent, inclusiv reforma statului, prin modificarea Constituţiei. Se poate guverna cu 55 – 56%, dar când vorbim de o majoritate atât de largă trebuie să ai şi un deziderat foarte ambiţios, dincolo de problemele foarte urgente”, a declarat, marţi, Kelemen Hunor, referindu-se la coaliţia care se pregăteşte în această perioadă, formată din PSD, PNL şi UDMR.

Acesta susţine ideea unei republici parlamentare.

”Noi am avut propuneri pentru republică parlamentară. În acest moment este importantă să clarificăm ce vrem să facem – republică parlamentară sau republică prezidenţială. E cred că, după 31 de ani, nu e bine să stai în această formulă – nici aşa-nici altfel. Nici măcar nu este republică semi-prezidenţială. Este un amestec şi depinde de preşedinte, depinde de ambiţia preşedintelui unde o duce şi în ce direcţie împinge activitatea”, a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, este o Constituţie ”destul foarte bună cu mici excepţii”.

”În ceea ce priveşte această formă de semi-prezidenţial, semi…nici nu ştiu cum e, înseamnă şi conflicte inter-instituţionale, politice permanente”, a adăugat liderul UDMR.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu: Prin mecanismul de redresare promovat de PPE, România are toate ingredientele pentru a se dezvolta, de la fonduri fără precedent la sprijin tehnic fără niciun cost din partea UE
Articolul următorLudovic Orban, dezvăluiri incendiare despre PLANUL de blocare a alianței PNL-PSD – Culisele statului paralel, astăzi, la ora 18.00