Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că deși a intrat în vigoare, legea privind amânarea plății chiriilor nu poate fi aplicată, asta pentru că Ministerul de Finanțe nu a emis normele de aplicare.

”Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului.

Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul precedentMinistrul Tătaru, invitație pentru toți scepticii: Să meargă în secțiile de terapie intensivă
Articolul următorPreședintele Iohannis a promulgat legile privind campania de informare