Primăriile care nu sunt conduse de liberali nu au primit absolut niciun ban din miliardul de lei dat de Cîțu din fondul de rezervă al Guvernului. Edilii spun că au de gând să facă plângere penală pe numele premierului.

Ionuț Pucheanu, primarul PSD din Galați, spune că municipiul nu a primit niciun ban și că se gândește să facă plângere penală pe numele premierului Cîțu.

„De trei ori până acum, nu am oprimit bani la Galați, iar asta doar în timpul administrației PNL a țării. Gălățenii, unii votanți ai liberalilor, au fost lăsași cu ochii în soare. Din păcate, cred că suntem în fața celei mai mari mojcii politice din ultima perioadă, de un cinism ieșit din comun. La Palatul Victoria scrie Guvernul României, nu „guvernul meu” sau „guvernul PNL”.

Avocații lucrau la plângerea penală, încă nu știu dacă va fi depusă mâine. E o întrebare la care domnul Stângă, președintele PNL Galați ar trebui să răspundă. Ce face cu sumele alocate de la centru. Mi-e greu să înțeleg de ce actualul guvern face direrența între Constanța, Galați sau Craiova. Constanța a luat 71 de milioane de lei. Sunt constănțenii mai abitir decât gălățenii, clujenii sunt mai români decât craiovenii. Unii sunt condamnați la frig și foamete, iar alții trebuie să se dezvolte. În Galați au fost mulți care au votat PNL, și sunt și acum oameni de dreapta, dar se vor împuțina.

Primarul de Alba Iulia, Gabriel Pleșa, primar USR-PLUS al mincipiulului, spune că au făcut cereri de fonduri pentru 5 proiecte, dar nu au primit niciun ban.

„A fost o lovitură neașteptată. Am făcut cereri pentru 5 proiecte de anvergură, iar la unul dintre ele suma era la 19 milioane de lei. Este revoltător că din 76 de Unități Administrativ Teritoriale, doar noi și comunele cu alți primari decât PNL nu au primit niciun leu. Este trist că albaiulienii sunt considerați cetățeni de rangul doi. Mâine o să mă consult cu juriștii si colegii mei și voi lua o decizie în privința unei evetuale plângeri penale. Nu cred că s-a mai întâmplat așa ceva până acum, ca multe primării din țară să nu primească bani deloc. Aveam 5 proiecte la care țineam foarte mult. Nu mă așteptam la o finanțare integrală, dar chiar nu credeam că nu vom primi nimic”, a declarat edilul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPremierul împarte bani primarilor care l-au votat la Congres: 1.10 miliarde din fondul de rezervă
Articolul următorDan Motreanu: “Susțin măsurile de sprijin suplimentare pentru sectorul vitivinicol și pentru sectorul fructelor și legumelor, adoptate recent de către CE”