Peiu: Ghinea a mințit, pentru că știe foarte bine că nu se va face nicio autostradă

 „Guvernul României a trimis (n.r. la Bruxelles) un plan de 41 de miliarde de euro, când poate să primească maximum 29 de miliarde de euro. În al doilea rând, s-a trecut foarte ușor cu vederea peste faptul că am fost retrogradați de la 30,3 miliarde de euro la 29,2 miliarde de euro și vinovat este cineva cu nume și prenume, care conduce Institutul Național de Statistică. În al treilea rând, cotează foarte mult momentul în care te pui de acord cu Comisia Europeană pe acest Plan Național de Redresare și Reziliență, pentru că poți să primești un avans. Ori bugetul României anul acesta este încă afectat de criza pe care o vedem cu toții. Dacă nu va primi acest avans, nu va fi acel mare festival pe care îl văd mulți dintre ei,” a declarat coordonatorul realitateafinanciara.net, Petrișor Peiu, la „Legile Puterii”.
 
„Nu în ultimul rând, este foarte ușor să mințim la televizor. Domnul Ghinea (n.r. ministrul Fondurilor Europene) a mințit, pentru că el știe foarte bine că nu se va face nicio autostradă. Nicio autostradă nu se va face pe acest Plan Național de Redresare și Reziliență, că nu este în logica priorităților, a celor șase piloni pe care Uniunea Europeană i-a stabilit pentru acest Plan Național de Redresare și Reziliență. Sunt mai multe proiecte care nu au ce căuta acolo. Dar ei au trimis un plan de 41 de miliarde de euro, deși au dreptul la maximum 29 de miliarde de euro, dintre care doar 14,2 miliarde de euro sunt granturi. Restul sunt împrumuturi, până la 29. (…) Locul autostrăzilor e în cadrul financiar multianual” a concluzionat Peiu.  
 
Declarațiile vin în contextul în care potrivit unor surse Realitatea PLUS, un nou scandal e pe cale să izbucnească în coaliție, după ce Comisia Europeană a cerut României să modifice, până în finele lunii aprilie, Planul Național de Redresare și Reziliență. Potrivit unor surse, mai mulți liberali din teritoriu sunt nemulțumiți de modul în care a împărțit ministrul USR Cristian Ghinea banii europeni. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentIohannis convoacă CSAT săptămâna viitoare pentru situația din zona Mării Negre.” Cunoaștem bine situația din teren. Suntem extrem de îngrijorați, dar vreau să-i asigur pe români că suntem pe fază”
Articolul următorPSD amenință cu greva parlamentară dacă PNRR nu se discuta în Parlament