Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea privind facturarea electronică în domeniul achiziţiilor publice, informează news.ro.

Legea are ca obiect de reglementare implementarea facturării electronice în domeniul achiziţiilor publice emise ca urmare a executării contractelor atribuite în temeiul Legii nr. 98/2016, al Legii nr. 99/2016, al Legii nr.100/2016, precum şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2011, a căror valoare este egală sau mai mare decât pragurile prevăzute de lege şi faţă de care există obligaţia publicării unui anunţ de participare/concesionare şi/sau a unui anunţ de atribuire în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prin această lege se transpun prevederile Directivei 2014/55/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 16 aprilie 2014 privind facturarea electronică în domeniul achiziţiilor publice, mai arată news.ro.

De asemenea, preşedintele a promulgat şi legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2020 privind instituirea unor măsuri, precum şi acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027, destinat finanţării prin Programul operaţional Asistenţă tehnică 2014-2020 (POAT 2014-2020) şi Programul operaţional Infrastructură mare 2014-2020 (POIM).

Legea instituie unele măsuri în domeniul fondurilor europene având drept scop asigurarea cadrului general de acordare a sprijinului financiar pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice necesare pregătirii şi implementării unor proiecte de infrastructură din domenii de interes strategic naţional/regional/local şi/sau a unor proiecte care fac parte din strategii/planuri de dezvoltare la nivel regional/local, finanţabile din fonduri europene acordate României, în perioada de programare 2021-2027, în cadrul Politicii de Coeziune, precum şi pregătirea portofoliului de proiecte de infrastructură în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027.

Totodată, prin această lege se acordă sprijin financiar pentru elaborarea şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice pentru pregătirea şi implementarea proiectelor. 

Articolul precedentBEC vine cu lămuriri suplimentare: Se poate vota la alegerile locale cu buletinul expirat după 1 martie
Articolul următorPremierul Orban: Sectorul 1 este cel mai prost administrat din tot Bucureştiul, iar primarul din partea PSD nu a făcut mai nimic