Președintele Klaus Iohannis o primește marți, la Cotroceni, pe Maia Sandu. Întâlnirea cu omologul din Republica Moldova va avea loc de la ora 17:30. Înainte de a veni la București, liderul de la Chișinău a participat la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la Strasbourg.

În discursul ținut în fața Adunării Parlamentare, Maia Sandu a vorbit despre problemele cu care se confruntă țara sa și a cerut ajutor în lupta împotriva corupției. Potrivit evaluărilor internaționale, Republica Moldova se confruntă cu fluxuri financiare ilegale de aproape 1 miliard de dolari pe an din cauza corupției, contrabandei și spălării banilor, a subliniat liderul de la Chișinău.

”Contrabanda, spălarea banilor, amenințările hibride sunt toate amenințări transnaționale. Observăm că multe țări din Europa de Est se luptă, de asemenea, cu instituțiile slabe, ceea ce sporește nesiguranța noastră colectivă în regiune. Înțeleg că în Europa există o oboseală în ceea ce privește transformarea democratică prelungită. Oamenii din țara mea sunt, de asemenea, obosiți să audă despre reforme interminabile și despre încercările eșuate de a oferi o viață mai bună pentru toți. Transformările autentice necesită o voință politică puternică. Iar această voință politică de reformare este prezentă astăzi în Moldova. (…) (…) Astăzi, țara mea are nevoie de ajutor. Poporul moldovean este hotărât să o readucă pe drumul cel bun și să o facă să funcționeze pentru ei. (…) Poate că suntem o democrație tânără și fragilă, dar am fost întotdeauna o națiune deschisă, plină de resurse și corectă”, a spus Maia Sandu, potrivit agora.md.

Reamintim că Președintele României a făcut o vizită oficială la Chișinău la puțin timp după ce Maia Sandu și-a preluat mandatul, în urma victoriei de la alegerile din 15 noiembrie 2020

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPericol de RĂZBOI la graniță. Gilles Emmanuel Jacquet: “România este protejată de apartenenţa la NATO”
Articolul următorLudovic Orban anunță că săptămâna viitoare se va tranșa în parlament situația de la CNA, TVR şi SRR şi posibil demiterea Avocatulului Poporului