Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că UDMR nu a votat instalarea lui Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului, însă nu vede în acest moment motivele pentru care ea ar fi revocată. “Dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber, atuncea sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului. (…) Este menirea Avocatului Poporului, este atributul Avocatului Poporului să atace ordonanţe de urgenţă dacă crede că este cazul. Nu voi discuta politic aceste aspecte”, susţine liderul UDMR, relatează News.ro.

Întrebat miercuri, într-o emisiune televizată, dacă în opinia sa este necesară schimbarea Avocatului Poporului, vicepremierul Kelemen Hunor a răspuns că nu a văzut raportul care ar sta la baza propunerii de schimbare a lui Renate Weber din funcţie.

“Nu ştiu. Când vom vedea raportul atunci vom da un răspuns. Eu nu am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât am spus acum o săptămână: noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcţie, dar nu văd motivele pentru care în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei. Trebuie să vedem raportul pregătit de comisiile juridice. Eu nu fac parte din acea comisie, nu pregătesc raportul, dacă raportul va spune că a greşit doamna Weber atuncea sigur că va fi schimbată prin votul Parlamentului. Mai mult în acest moment nu pot să vă spun”, a afirmat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea Avocatului Poporului, reprezentantul UDMR a răspuns că ceea ce a făcut Avocatul Poporului de un an şi jumătate a provocat mulţumirea unora şi nemulţumirea altora.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentReacţii de protest după ce Ministerul Sănătăţii a promovat o postare pro-vaccinare, cu Catedrala Mitropolitană fără cruci
Articolul următorCOMTIM Timișoara, de la perla comunismului, la „afaceri” capitaliste