Aflat într-o vizită oficială de două zile la Washington, preşedintele României Klaus Iohannis a fost primit, marţi, 7 mai, la Casa Albă, de omologul său american, Joe Biden.

Klaus Iohannis, președintele României, primele declarații de la întâlnirea cu Joe Biden, președintele SUA,  în Biroul Oval.

”Am încercat nu doar să fim membri NATO, ci și să lucram la relațiile bilaterale. România încearcă să facă tot ce poate mai bine pentru a împiedica Rusia să câștige războiul ”, a spus Klaus Iohannis.

„Desigur, vom discuta și obiectivele care rămân de atins. Lucrăm la programul scutirii de vize, Visa Wave, și sperăm să dea rezultate într-un timp destul de scurt”.

„Vom căuta soluții pentru a sprijini Ucraina, România are rezultate bune în sprijinul Ucrainei”, a mai menționat șeful statului român.

La rândul său, președintele american Joe Biden, i-a mulțumit președintelui Iohannis:

„Domnule președinte, bine ați venit. Ați depășit toate așteptările de acum 20 de ani când v-ați alăturat NATO. Vă mulțumim pentru toate lucrurile pe care le faceți ca parte a Alianței. România a făcut enorm pentru legătura transatlantică”, a spus Biden.

Președintele Klaus Iohannis, primit de Joe Biden, la Casa Albă. Discuții despre susținerea SUA pentru șefia NATO: Am decis să continuăm dialogul 

 

Articolul precedentMaia Sandu vrea să aducă Transnistria înapoi sub umbrela Republicii Moldova înainte de aderarea la UE. Declarația care a făcut valuri în Vest
Articolul următorAna Maria Păcuraru, față în față cu președintele Iohannis. Singurul jurnalist român cu acces la cele mai păzite secrete