Clădirea Capitoliul SUA, unde Camera Reprezentanților a votat, miercuri, pentru demiterea președintelui în exercițiu – Donald Trump, este păzită non stop de mii de militari din Garda Națională. Aceștia au fost fotografiați în ipostaze fără precedent, culcați pe podele, cu armele lângă ei.

 Punerea sub acuzare a lui Trump s-a desfășuarat în condiții nemaivăzute, cu clădirea plină de soldați ai Gărzii Naționale gata să prevină un alt atac împotriva Capitoliului.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat pentru “impeachment” cu 232 voturi faţă de 197 împotrivă.

Liderul senatorilor republicani, Mitch McConnell, a afirmat miercuri că nu există nicio şansă ca un proces corect, serios de punere sub acuzare a lui Donald Trump să se încheie înainte de instalarea la putere a preşedintelui american ales, Joe Biden, pe 20 ianuarie, scriu agențiile internaționale.

Mitch McConnell a subliniat, într-un comunicat dat publicităţii, că ar fi mai bine ca Congresul să îşi petreacă următoarele şapte zile facilitând o inaugurare în siguranţă şi un transfer ordonat al puterii.

 
Imagine
Imagine
Imagine
 

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 137. Șoferi din toată România, ambalați motoarele!
Articolul următorStelian Ion: Ar fi păcat ca interceptările Serviciilor să nu fie folosite în cazul unor infracțiuni grave