Guvernul va acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului pentru plata facturilor la energie, anunță senatorul PSD Alfred Laurențiu.

„Este un nou angajament ferm față de românii cu venituri modeste, iar această inițiativă este o expresie a faptului că Guvernul înțelege dificultățile cu care se confruntă aceste familii în fața creșterii prețurilor.

Prin această măsură, se protejează puterea de cumpărare familiilor cu dificultăți financiare, iar acești cetățeni pot dispune de mai mulți bani pentru a acoperi costurile medicamentelor, pentru a asigura hrana necesară și pentru alte bunuri esențiale.

PSD consideră că sprijinirea celor mai expuși la dificultăți economice este o prioritate și continuă să depună eforturi pentru a le asigura o viață mai bună. Această acțiune reflectă promisiunea și promisiunea Guvernuluu de a aduce beneficii concrete comunităților vulnerabile din România.

Prin urmare, MIPE va vira 1.44 miliarde de lei către circa 2 mil. de gospodării

Persoanele vulnerabile eligibile:

Pensionarii cu pensii normală sau de invaliditate sub 2.000 de lei;

Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri sub 2.000 lei;

Familiile sau persoanele care au dreptul la ajutorul social pentru asigurarea venitului minim racordat.

Familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiilor”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentAtacuri rusești, la 800 de metri de granița noastră – Iohannis: „Au fost foarte aproape. Suntem însă alerți”
Articolul următorFăina de insecte, interzisă în produsele tradiționale românești. Legea a fost votată de Senat