Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din NATO, că intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război şi că, în următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre. 

 

“Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei”, a mai declarat Mircea Geoană, după reuniune.

“La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război.În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa, în intervalul imediat de timp, o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus el.

 

Mircea Geoană a afirmat că ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a fost prezent la reuniunea NATO şi a avut şi o întâlnire bilaterală cu oficialul ucrainean.

”A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de Externe din NATO. În acest moment de inflexiune vom continua să ajutăm Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a acestui război, dar şi din punct de vedere umanitar şi financiar”, a spus Mircea Geoană. 

 

 

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentMinisterul Afacerilor Externe salută rezoluția ONU: „A fost un demers necesar, având în vedere agresiunea rusă împotriva Ucrainei”
Articolul următorEmmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri ale primului tur al prezidenţialelor în Franța