Fostul Ministru de Interne și vicepremier pentru Securitate Nationala, Gabriel Oprea, a intervenit în direct prin Skype la Realitatea Plus. Cu o vasta experiență in domeniul Apărării Naționale, Gabriel Oprea a fost întrebat de moderatorul emisiunii despre înființarea unui comitet de sprijin decizional, subiect dezbătut în contradictoriu de către actualul prim-ministru Ludovic Orban și fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu. Oprea s-a arătat interesat de acest subiect, cu atât mai mult cu cât încă de la începutul acestei situații de criză instaurată din pricina COVID-19, atât el cât și membrii Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, au declarat că pun la dispoziția Statului Român toată priceperea și experiența pe care o au in domeniul Apararii Nationale.

“Referitor la discuția dumneavoastră despre interesul Național, știți foarte bine că nu a fost luat în serios până acum.In aceste momente grele, cred că avem nevoie să ne adunăm cu toții în jurul unor simboluri naționale.Domnul Tăriceanu are dreptate.Când ești în funcție ,ceri sprijinul oamenilor care au experiența. Se poate și invers, să îți oferi sprijinul, pentru că în asemenea momente nu avem nevoie de orgolii. Cutuma aceasta este, ceri sprijinul. Vreau să vă spun că eu colaborez cu domnul ministru Vela. Sunt cel care am înființat acest comitet Național pentru situații de urgență, iar cu experiența mea ca Vicepremier pentru securitate și Ministrul de Interne putem să căutăm soluții. Am găsit în Domnul Vela un om cu care se poate colabora și îi împărtășesc din experiența mea. In perioada în care am fost Ministrul Apărării, Ministrul de Interne, am făcut un comitet de sprijin decizional format din foștii miniștri. Cred că la nivelul fiecărui palier sunt necesare aceste comitete de sprijin decizional, se practică și în administrația americană. In acest moment de cumpănă în care se află România, nu avem nevoie de orgolii trebuie să punem umărul să putem depăși această situație excepțională. Cu privire la acțiunea de punere Imnului Național pe mașinile de poliție, vreau să precizez că este o onoare să ascultăm și să ne strângem în jurul acestui simbol Național. Trebuie să avem în vedere trei obiective: să limităm pierderile de vieți omenești, să funcționeze motoarele economice și statul să să arate siguranță și securitate pentru cetateni. De aceea legea domnește, iar prezenta Armatei Române, Ministerul Apararii, politisti, jandarmi si pompieri, sunt la datorie si arata siguranta si securitate cetatenilor.Romanii trebuie sa respecte legea si masurile impuse de autoritati”. a spus Gabriel Oprea.

Articolul precedentTrustul media Realitatea luptă pentru România
Articolul următorDovada că în spatele unui bărbat “puternic” se află o femeie (și) mai puternică. Bădălău, legături primejdioase cu “Regina Achizițiilor”