Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României anunță că vrea să ia parte la coaliția de guvernare PNL-PSD. Gabriel Oprea susține că politicienii ar trebui să dea cu pumnul în masă pentru interesele țării, mai ales când vine vorba de intrarea României în Schengen. Mai mult decât atât, guvernul ar trebui să ia măsuri clare pentru actuala criză, iar drepturile polițiștilor și militarilor ar trebui respectate mai ales în contextul războiului de la graniță. 

„Cred că încet, încet putem sprijini alianța PSD-PNL, o alianță care e necesară pentru stabilitatea României, să ne aducem și noi aportul și să reconstruim UNPR-ul. Dacă trebuie, dăm cu pumnul în masă să ne apărăm interesele cum e cazul acum, să intrăm în Schengen. România de 12 ani îndeplinește condițiile de aderare la Schengen, suntem convinși că trebuie să intrăm în Schengen”, spus Gabriel Oprea, președintele UNPR și al Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”.

Președintele UNPR susține că Guvernul trebuie să ia măsuri clare în contextul crizelor actuale cu care se confruntă românii. 

„Prim-ministrul e un militar serios care știe că are o misiune ca România să fie în siguranță. Suntem în prag de iarnă, criza energetică internațională și cred că Guvernul are datoria, trebuie să plafoneze prețurile, mai ales pentru partea socială. Guvernul trebuie să plătească pensiile, salariile și să gestioneze foarte bine prețurile, mai ales în această criză alimentară care se prefigurează”, a spus Gabriel Oprea.

Fostul ministru de la Interne și Apărare susține și drepturile salariale ale polițiștilor și militarilor, mai ales în contextul războiului de la graniță.

„În Ucraina, ei sunt chemați să-și apere țara, de aia decidenții politici și românii trebuie să știe că acești oameni trebuie să fie plătiți, trebuie să aibă toate condițiile ca să își apere România și granițele atunci când situația o cere”, a spus Gabriel Oprea.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”
Articolul următorVenituri uriașe pentru pensionarii speciali care lucrează în ministere – Culisele Statului Paralel