Fostul Prefect al capitalei și președintele Administrației Naționale a rezervelor de stat, generalul Gabriel Oprea, a făcut declarații despre situația de criză cu care ne confruntăm din cauza pandemiei de COVID-19. Gabriel Oprea a trasat câteva informații clare cu privire la măsurile care se impun în aceste momente dificile.

“Consider că în momentul de față autoritățile trebuie să ia măsuri pe trei zone; În primul rând să reducă pierderile de vieți omenești, în al doilea rând recomand găsirea unei soluții pentru a putea sprijinii economia. Este esențial să avem bani pentru pensii și salarii, cifrele arată că sunt peste cinci milioane de pensionari și 800.000 de persoane cu dizabilități. Trei, este important să creăm un climat de siguranță și securitate în țară. Instituțiile de forță ale Statului Armata, Ministerul de Interne, polițiștii, jandarmii și pompierii, sunt la datorie și asigură securitatea pe timp de noapte și în zonele izolate. Nu trebuie să ne gândim la scenarii apocaliptice, trebuie să fim echilibrați și să nu ne panicam pentru că astfel nu rezolvam nimic. Dacă respectăm regulile și colaborăm cu autoritățile este suficient. Cei care sfidează legea sunt iresponsabili. Trebuie să fim responsabili pentru noi și pentru familiile noastre si să respectăm strict legea. Comitetul Național pentru situații de urgență pe care l-am înființat în anul 2014, este un instrument al statului căruia i se subordonează toate instituțiile și toate resursele materiale și umane pentru a putea face față unei astfel de situații grele. Trebuie să dăm un exemplu de respectare strictă a legii și cu disciplină să putem depăși această situație de criză. Am rămas plăcut surprins să aud imnul României pe mașinile de poliție. Este important să ne adunăm un jurul unor simboluri Naționale, să ne rugăm la Dumnezeu, să punem steagul României la fiecare ușă. In aceste momente de cumpănă este nevoie de unitate și solidaritate mai mult ca oricând”. A declarat Gabriel Oprea pentru Realitatea FM.

Articolul precedentComunicat de presă – Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” dă soluția pentru combaterea coronavirusului
Articolul următorGabriel Oprea, despre Ordonanța nr. 4 care vine cu înăspriri ale restricțiilor: ”Cei care nu respectă legea sunt iresponsabili”