Trei dintre locurile întâi și un loc secund au fost ocupate de militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” la concursul “Omul anului 2020”, organizat de Statul Major al Forțelor Aeriene.

Punctajul maxim și, implicit, locul I la secțiunea “Logistică și Infrastructură”, a fost obținut de locotenent-colonelul Dan Gălbenașu, șef al modulului Logistică. Realizările cele mai importante care au contat în aprecierea comisiei au fost:  urmărirea și recepționarea lucrărilor de investiții pentru construirea halei de mentenanță pentru rachetele PATRIOT și a altor obiective din unitate, organizarea ceremoniei prilejuite de primirea în țară a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, activitate cu reprezentare la cel mai înalt nivel și pregătirea documentației necesare hrănirii efectivelor venite la trageri în Poligonul Capu Midia pe parcursul întregului an, concomitant cu gestionarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Tot pe locul I, la secțiunea “Instrucție și luptă”, s-a clasat și locotenent-colonelul Robert Imbrea, șeful Centrului de Apreciere a Tragerilor din Poligonul Capu Midia. Ofițerul a fost, pe parcursul anului trecut, responsabil pentru pregătirea și organizarea activității logistice necesare recepției calitative și cantitative a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT. De asemenea, structura din subordinea sa a asigurat observarea tragerilor din cadrul exercițiului româno-american cu structuri de artilerie, “RAPID FALCON”. Ofițerul a fost decorat cu “Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene” și a avut o evoluție exemplară în carieră.

Locotenentul Magdalena Agagiu, psihologul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană s-a clasat pe locul I la secțiunea “Moral, bunăstare și recreere”. Considerată de mulți camarazi un factor generator de echilibru psihic, moral și social, ofițerul a atras încrederea militarilor din unitate, iar pe parcursul anului 2020 activitățile sale au vizat asistența psihologică pentru militari, pentru familiile acestora, activități profilactice în vederea recunoașterii și eliminării comportamentelor dezaprobatoare sau întărirea moralului personalului.

Cel de-al patrulea ofițer  care a câștigat, de data aceasta locul al II-lea,  la secțiunea “Sănătate și sport”, este locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa, șef al modulului “Operații și Instrucție”. A fost dintotdeauna pasionat de activitatea fizică, iar anul trecut a alergat, individual, 3500 de kilometri. Pentru că în anul 2020 nu a putut concura la maratoane și semimaratoane, din cauza pandemiei, ofițerul a participat la competiția monitorizată virtual “Aleargă România”, care a presupus alergerea pe distanță din cel mai vestic punct al țării – granița triplă dintre România, Ungaria și Serbia-, până în cel mai estic punct, Sulina. A fost și este un exemplu pentru colegi, pentru că face sport cu pasiune și perseverență, indiferent de condițiile meteo.

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Emanuel Ungureanu: La DNA sunt 105 dosare pe furturile din pandemie
Articolul următorAEP anunță că valoarea subvenţiilor virate partidelor în luna aprilie este de peste 13 milioane de lei