În fiecare an, la 1 decembrie, sărbătorim Ziua Națională a României, conform Legii nr. 10 din 31 iulie 1990.

Anul acesta se împlinesc 103 ani de la unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu România, prin aceasta încheindu-se procesul de eliberare a românilor aflați sub stăpânire străină.

 

În municipiul Piatra Neamț, începând cu anul 2013, pentru vizibilitate, promovarea instituției militare şi dezvoltarea sentimentelor patriotice, ceremoniile militare dedicate Zilei Naționale a României au fost organizate în Piața Ștefan cel Mare, cu paradă militară, la care au participat trupe și tehnică aparținând instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță naţională din garnizoană.

Anul acesta, din cauza evoluţiei situaţiei epidemiologice, în municipiul Piatra Neamţ, începând cu ora 11.00, va avea loc o ceremonie militară cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor, cu respectarea limitărilor impuse de măsurile la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus SARS-COV 2.

Garda de onoare va fi constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

De asemenea, un detaşament cu militari din cadrul Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, ultima structură românească prezentă în teatrul de operaţii din Afganistan, va defila pe sub Arcul de Triumf la Parada Militară Naţională ce se va desfăşura la Bucureşti.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentDouă TAXE NOI, luate în calcul de guvern. Centralele de apartament ar putea fi INTERZISE
Articolul următorUrsula von der Leyen a răspuns solicitării eurodeputatului Dan Motreanu de a ajuta România în plină criză sanitară