„Aceste teste pe bază de salivă pot fi și autoadministrate. (…) Am avut și ieri și astăzi am avut discuții cu ministrul Sănătății pe această temă și sunt convins că există o concentrare pe acest subiect, pentru că într-adevăr nu merge. Într-o lună am utilizat 19.000 de teste din 1.150.000 de teste, este clar că ceva nu merge.  Diferența până la 1.150.000 poate fi folosită la testarea adulților, și aceste teste nu trebuie să se piardă. Dar într-adevăr, mai ales în rândul copiilor de vârstă mică sunt considerate, am discutat cu părinți, sunt considerate mai greu de acceptat”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea PLUS.

„Ați văzut campania de vaccinare la nivelul săptămânii trecute merge foarte bine, în paralel ar trebui să susținem și testarea. Faptul că peste 40% din personalul din învățământ, repet, la nivelul săptămânii trecute, dacă ne raportăm la cadrele didactice, deja mult peste 50% din numărul cadrelor didactice s-au vaccinat, a condus, îmi place să cred că aceasta este cauza pentru care numărul de infectări în rândul cadrelor didactice a scăzut de la40 de cazuri pe zi săptămâna anterioară la  35 cazuri pe zi săptămâna trecută”, a susținut ministrul.

„În rândul elevilor, trebuie să spun că avem o ușoară creștere de la 22 de cazuri pe zi la 26 de cazuri pe zi. Asta ne face să îndemnăm în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales că acum avem în vedere agravarea situației epidemiologice. (…) Eu cred ca numărul în valoare absolută al angajaților din învățământ este cel mai mare din toate categoriile de lucrători esențiali. Dacă mergem în acest ritm, (…) cred că spre lunile de vară vom avea 75%-85% din angajații din Învățământ vaccinați. Există o disponibilitatea foarte mare.  A ajutat foarte mult și organizarea acelor centre destinate personalului din Învățământ și aș vrea să vă spun că față de 60.000 de angajați, majoritatea cadre didactice înscriși, m-am temut la un moment dat că nu or să meargă toți să se vaccineze. Dimpotrivă, la finalul campaniei de vaccinare destinată personalului din Învățământ, pe data de 10  martie, am avut un număr de peste 63.000. Au mers mai mulți decât au declarat la început”, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Dispute politice pe ruinele unor obiective industriale strategice. Cine pierde, cine câștigă?
Articolul următorFlorin Cîțu, după ședința cu prefecții: „Avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile”