„Ideea că așteptăm până la anul să modificăm legislația și nu recuperăm prejudiciile nu poate fi acceptată. Dar mai spun un lucru. Avem foarte multe decizii cu milioane de euro sechestrate sau cu sechestre puse pe întreaga avere prezentă și viitoare care rămân în ramă și nu sunt puse în executare. Asta este problema de fapt, a executării efective. a recuperării efective. (…) Din prejudicii nu se recuperează nici 2%”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, la „Legile Puterii”.

Oficialul susține că se fac eforturi pentru aducerea în țară a fugarilor celebri.

„Nu îi persecută nimeni politic (pe fugarii celebri n.r.). ei trebuie toți aduși de sacou așa, de gulerele albe, pentru că în general nu se duc infractori mărunți, se duc cei cu gulere albe și cei cu putere financiară, care sunt foarte bine instruiți și își permit anumite lucruri. Îmi doresc să îi aduc pe toți, fără nicio deosebire între ei și sunt aduși foarte mulți, dar rămân anumite vârfuri, anumite VIP-uri”, a explicat ministrul Justiției. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentEXCLUSIV LEGILE PUTERII Stelian Ion: Nadăș, o speță de care am aflat de curând. E halucinant pur și simplu
Articolul următorPremierul Cîțu: ”Când ești la începutul campaniei de vaccinare, nu poți discuta despre un pașaport de vaccinare”