Dezastru fără precedent la examenul de admitere în Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” de la Câmpina. Aproape 450 din cele 1300 de locuri au rămas neocupate, în condițiile în care aproape jumătate dintre candidații înscriși inițial n-au trecut nici măcar probele eliminatorii.

Situația fără precedent vine în condițiile în care, la școala de poliție de la Câmpina era o concurență similară celei de la Medicină.

Pentru sesiunea de admitere din mai 2023 au fost scoase la concurs 1340 de locuri, pentru care s-au înscris circa 1.800 de candidați, dar, după probele eliminatorii (medical, psihologic și evaluarea performanțelor fizice) au rămas în concurs 1002 candidați.

 

A fost pentru prima dată în istoria școlii când concurența a fost mai mică de un om pe loc. În acest condiții, din cei 987 de candidați prezenți la exemenul scris, doar 791 au fost declarați admiși.

Mediile au fost și ele semnificativ mai slabe; cea mai mare și singura peste 9 a fost 9,20, iar cea mai mică 5.10.

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentNoua propunere a Guvernului pentru profesori: 2.000 de lei în iunie și 2.000 de lei în octombrie – GREVA GENERALĂ continuă
Articolul următorPolițiștii se pregătesc să declanșeze proteste de stradă și amenință cu blocarea sistemului