Parlamentul European a cerut suprimarea progresivă a creşterii de animale în cuşti, proces care să se finalizeze până în 2027 în Uniunea Europeană, anunță eurodeputatul Dan Motreanu. 

“Am dat curs inițiativei cetățenești semnată de peste 1,4 milioane de europeni și am votat în Parlamentul European rezoluția intitulată „Să punem capăt erei cuștii” („End the cage age”). Astfel, solicităm Comisiei Europene o propunere legislativă care să includă eliminarea treptată a utilizării cuștilor în creșterea animalelor

Imagine

 în UE până în 2027, precum cuștile pentru: găini ouătoare , pui de carne, prepelițe, rațe, gâște și iepuri, precum și eliminarea boxelor individuale pentru porci și pentru viței.
Am solicitat Comisiei să prevadă un sprijin financiar adecvat fermierilor vizați de noile măsuri, în special prin fondurile din Politica Agricolă Comună (PAC) și totodată să furnizeze fermierilor orientări și să faciliteze schimburi de bune practici pentru a asigura tranziția lină către sistemele alternative. În plus, am evidențiat nevoia tranziției către lanțuri de aprovizionare mai scurte în domeniul alimentației animalelor și a oamenilor, care să se bazeze pe culturi proteice produse la nivel local sau regional.
Conform sondajelor Eurobarometru, 82 % din cetățenii europeni consideră că UE trebuie să se apere bunăstarea animalelor de fermă mult mai mult decât o face în prezent”, spune Motreanu. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentEXCLUSIV Petre Roman: Venirea minerilor, o pată neagră pentru istoria noastră
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Ion Mihai Pacepa – Trădător sau erou? – Cât valora viața lui Pacepa pentru Ceaușescu