O luptă pentru frecvența de emisie, de această dată, a avut loc între Realitatea și România TV, imediat după ce posturile de televiziune s-au separat. Totul a început în urmă cu nouă ani când Elan Schwartzenberg și echipa sa au preluat controlul emisiei și controlul distribuției către cabliști, emițând din noul sediu din clădirea Willbrook. 

O dispută între cele două televiziuni a fost și vizavi de folosirea siglei RTV. În 2013, Consiliul Naţional al Audiovizualului i-a trimis postului România TV o scrisoare de atenţionare prin care i se cere televiziunii să nu mai folosească rtv.net, până la pronunţarea instanţei în recurs privind marca RTV. Anterior, CNA analizase somaţia-notificare publică depusă de Realitatea Media prin care reprezentanţii societăţii au solicitat revocarea deciziei privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV, aparţinând S.C. Ridzone Computers SRL Ploieşti, întrucât televiziunea utilizează denumirea RTV, pentru care Realitatea Media deţinea marcă înregistrată.

Despre apariția România TV a vorbit și omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, fostul proprietar Realitatea. Vântu a susținut că operaţiunea de preluare a postului Realitatea a fost instrumentată de George Maior şi de Florian Coldea. Acesta a făcut și câteva precizări: CARTON 1 ,,Imediat după alegerile din 2009 sunt pus sub acuzare pentru două bilete de avion pe care le cumpărasem părinților lui Nicolae Popa. Mi se blochează toate conturile personale din țară și străinătate și conturile tuturor companiilor pe care le dețineam. O armată de funcționari cu legitimații de la ANAF ocupă sediul trustului Realitatea, unde paralizează întreaga activitate financiară și administrativă începând cu prima săptămână a lunii ianuarie 2010 până în septembrie 2010. Toți partenerii care cumpărau publicitate în entitățile grupului au primit atenționări și amenințări de tipul: “Dacă mai dați vreun leu la Realitatea, urmați voi!” Pe acest fond îmi este prezentat Sebastian Ghiță, care se oferă să se ocupe de managementul trustului, ocupându-se și de finanțarea acestuia. Câteva luni mai târziu, Ghiță intră însoțit de circa 100 de oameni înarmați cu bâte în sediul Realității, aflat la vremea aceea în Casa Presei Libere, îi dă afară pe cei mai importanți jurnaliști ai postului și anunță că din acel moment el este stăpânul, iar eu nu mai am voie să intru acolo și nici membrii CA-ului”, a scris Vîntu.