Politician care a trecut prin trei partide: PSD, PDL și acum PNL, Dan Vîlceanu a câștigat votul de încredere al colegilor liberali pentru a prelua portofoliul de la finanțe lăsat liber de Alexandru Nazare.

Dan Vîlceanu este la bază economist, iar la începutul carierei a gestionat banii firmei administrate de mama sa: TREFO SRL. Firma se laudă cu o legătură strânsă cu statul. Potrivit presei, din 2018 și până în prezent, firma a încasat 10 milioane de euro de la mamutul muribund care este ținut în viață de Guvern- Complexul Energetic Oltenia.

Din aceștia, peste 7 milioane de euro au fost virate după numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier. Valoric, după numirea lui Cîțu, firma lui Vîlceanu a primit peste 70% din valoarea contractelor. Numai în anul pandemiei, firma a avut profit de aproape 2 milioane de lei.

Cel mai recent contract, potrivit lumeapolitică.ro, în valoare de 2 milioane de lei, a fost în semnat în luna august, între Complexul Energetic Oltenia și Trefo. Banii sunt plătiți pentru „cupe mecanice”. 

CITEȘTE ȘI: 

Păcatele financiare ascunse de ministrul Dan Vîlceanu

Afacerile prospere cu statul ale familiei lui Dan Vîlceanu

Articolul precedentDan Motreanu: Statele UE vor dispune de Autoritate de Reacție și de Pregătire pentru Situații de Urgență în domeniul Sănătății în 2022
Articolul următorAnunț dezastruos! România se află în situația Italiei la începutul pandemiei. Gheorghiță: Spitalele sunt copleșite