Tribunalul Iaşi a decis, vineri, 27 noiembrie, să îl condamne la închisoare cu executare pe fostul ministru liberal Cristian Adomniţei.

Adomniței nu a fost condamnat pentru fapte comise în calitate de ministru ci pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, într-un dosar instrumentat de DNA în care a fost acuzat că a favorizat o firmă din Iaşi.

Cristian Adomniţei (45 de ani) a primit o pedeapsă de 3 ani și 2 luni cu executare pentru fapte asimilate actelor de corupție. Judecătorii ieşeni au mai decis să le condamne pe Teodora Jinga şi Ingrid Carmen Irimescu, care au primit 4 ani şi 9 luni, respectiv 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Cele două au ocupat funcţii de conducere la Consiliul Judeţean Iaşi.
Administratorul firmei favorizate, Letiţia Popa, a fost condamnată la 4 ani şi 7 luni de închisoare cu executare. Firma pe care aceasta o conducea la momentul presupuselor fapte, Laser Co, a primit o amendă penală de 105.000 de lei.

Decizia Tribunalul Iaşi nu este definitivă, așa că avocații fostului demnitar au posibilitatea să atace sentința în apel.
Consiliul Județean Iaşi s-a constituit parte civilă în acest proces penal cu suma de 391.955, 20 lei, reprezentând valoarea prejudiciului cauzat.
Cristian Adomniței, ginere al celebrului președinte al Camerei de Comerț a României Mihail Vlasov, a fost deputat, ministru la 32 de ani și președinte de Consiliul Județean.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 28 noiembrie 2020
Articolul următorA murit mama lui Mircea Geoană