Vaccinarea populației la nivel european continuă în ritm accelerat. Totodată, din cauza numărului foarte limitat de doze, liderii unor țări acceptă și variante neaprobate de Uniunea Europeană.

Este și cazul Ungariei. Premierul Viktor Orban s-a vaccinat cu serul Sinopharm produs de China, informează Reuters, guvernul ungar făcând și anunțul că va începe vaccinarea cu acest produs farmaceutic. Ungaria devine prima țară din Uniunea Europeană care folosește serul chinezesc, deși la nivel european acesta nu a primit undă verde. 5 milioane de doze de Sinopharm urmează să ajungă în țara vecină până la jumătatea lunii martie.

Premierul a anunțat pe pagina sa de Facebook „Sunt vaccinat!”, fără alte comentarii.

Imagine

Legat de situația actuală a pandemiei din Ungaria, Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, afirma că guvernul se așteaptă ca următoarele două săptămâni să fie „excepțional de dificile”.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentMiron Mitrea: ”Pentru George Maior nu e loc în politică”
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel | Povestea flotei românești – cum au DISPĂRUT 300 de nave. De ce a fost clasat unul dintre cele mai mari dosare de corupție