Năsui: Trebuie să facem reforme ca în Vest

Năsui: E mare nevoie de reducerea impozitării muncii. Gonim forța de muncă din țară

„Trebuie să căutăm investitori strategici. Dacă de 30 de ani de zile vedem că nu merge într-un mod, că planuri s-au tot făcut. (…) Trebuie să facem efectiv aceste reforme pe care acest Guvern și le-a însușit. (…) Sunt companii de stat care merg bine, au și profit, dar te uiți la ele au tone de active, au nișe de genul unui monopol pe care îl exploatează. Poate pot să meargă și mai bine. Faptul că o companie este profitabilă nu înseamnă că nu poate fi mai profitabilă și atenție, ele sunt profitabile pe banii noștri. (…) Nu ne mai permitem să ținem o povară pe spatele contribuabililor. Avem un an greu. Avem o povară cu această pandemie, care ne va lăsa niște dificultăți. Trebuie să facem aceleași reforme care s-au întâmplat și în Vest. (…) Aici este și o cârdășie care a existat tot timpul între clasa politică și aceste companii”, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui la „Legile Puterii”.

„Mai întâi, haideți să documentăm toate faptele, după care folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, inclusiv să închidem companii care nu sunt folosite decât pentru căpușare. Nu văd de ce ar trebui statul român să stea cu un balast în spate,” a subliniat oficialul.   

„Este mare nevoie de reducerea impozitării muncii și anume reducerea impozitării muncii tocmai pe cele mai mici salarii. (…) Avem două probleme economice mari. Avem una pe termen lung, care este sărăcia și avem una pe termen scurt, care e deficitul. Și atunci trebuie cele două echilibrate. Eu mi-aș fi dorit să începem cât mai devreme, dar și 2022 este un pas pe care îl putem face. Din negocieri (n.r. în cadrul coaliției de guvernare) a rezultat că cel mai bun mod de al face este într-un sector pilot de anul viitor tocmai ca să vedem și impactul și rezultatele acestei reforme de a reduce impozitarea muncii, de a reduce povara fiscală pe muncă, impozitând și taxând numai ceea ce depășește un salariu minim. Salariul minim e deja mic. nu e niciun motiv pentru care statul ar trebui să îți ia jumătate din el. Dacă ne uităm pe impozitarea pe salariul minim, România este în top. E chiar pe locul unu în Europa. Și asta cauzează foarte multe probleme economice, pentru că pur și simplu gonim forța de muncă din țară”, a notat Claudiu Năsui.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMarius Viorel Stanciu, omul lui Nicolae Bădălău și Toma Petcu, dă atacul la banii Transelectrica
Articolul următorCHECK-IN. Poluarea din Capitală atinge cote înalte