Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă de la Bruxelles, că a primit și a acceptat demisia ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman. Președintele a precizat că îl va numi interimar pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Am primit demisia domnului Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitv acest portofoliu. Actele vor fi semnate când mă întorc în țară”, a declarat Klaus Iohannis.

Florin Roman a demisionat, miercuri, din funcție. Acesta a precizat că nu a vrut să afecteze activitatea executivului prin scandalul public în care a fost implicat în legătură cu studiile și „neglijențele ” din CV. 

Roman a fost acuzat că și-a trecut în CV faptul că este licențiat al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, în vreme ce el a urmat cursurile unui colegiu din Alba Iulia. Rectorul UBB, Daniel David, a arătat că Roman nu a urmat cursurile UBB și nu este licențiat al universității.

Potrivit unor surse din Partidul Național Liberal sunt luate în calcul două nume pentru înlocuirea lui Roman. Este vorba de Robert Sighiartău și de Pavel Popescu.

Președintele Klaus Iohannis participă miercuri și joi la Summitul Parteneriatului Estic și la reuniunea Consiliului European.

 

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu: “Sprijinim editorii, librarii și autorii europeni prin Legea piețelor digitale”
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis spune că vom avea un nou vaccin împotriva Omicron