Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, grație cooperării dintre Poliția Română și cea din Germania. Primarul din Baia Mare s-a sustras de la condamnarea de 5 ani de închisoare cu executare pe care a primit-o în urmă cu 5 zile. Potrivit unor surse, acesta a  încercat să fugă din Germania, a mers cu o mătușă cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră. Cei doi au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, eventual, să ia un taxi, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Primarul din Baia Mare – Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, a fost prins de poliție în Augsburg, Germania. Acesta era dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară.

Cum a fugit Cătălin Cherecheș din țară – filmul zilei. Primarul penal, surprins în mașina cu care a fentat autoritățile române. Cine l-a ajutat să dispară – VIDEO

Conform informațiilor obținute de Realitatea PLUS, autoritățile germane l-au imobilizat pe Cătălin Cherecheș, care s-ar fi opus vehement acțiunii. În încercarea de a-l controla, primarul penal pare să fi suferit leziuni. Într-o fotografie dată publicității, acesta are urme de sânge pe față.

Fotografia din momentului prinderii a fost editată de autoritățile de poliție germane, însă, din motive lesne de înțeles.

Poza originală a fost postată de jurnalista Realitatea PLUS Ionela Arcanu pe pagina personală de Facebook – VEZI POZA.

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, au transmis autoritățile.

Detaliile capturării lui Cătălin Cherecheș – Care a fost primul gest care l-a dat de gol pe primarul fugar

Sursa: realitatea.net

 

Articolul precedent1 Decembrie la Realitatea PLUS – Sărbătoare unică a identității naționale și suveranismului
Articolul următorZi decisivă pentru Florin Cîțu. Senatorii decid azi dacă îi ridică imunitatea