Ministerul Apărării Naţionale organizează, în parteneriat cu Asociaţia ,,Alături de eroi”, împreună cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, o serie de manifestări dedicate ,,Zilei Veteranilor de Război” – 29 aprilie, în Bucureşti şi în toate marile garnizoane din ţară.

         Vineri 23 aprilie a fost demarată campania ,,Alături de veterani” prin lansarea site-ului https://veteraniiromaniei.mapn.ro, pagină dedicată veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial ce va reuni poveşti de viaţă, informaţii cu privire la evenimentele dedicate acestora, precum şi mărturii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

          În judeţul Neamţ, campania se desfăşoară în perioada 28-29 aprilie şi include o acţiune de distribuire a 190 de pachete cadou veteranilor de război, cu ocazia Sărbătorilor de Paşti, prin grija militarilor garnizoanelor Piatra Neamţ şi Roman.

          Joi, 29 aprilie, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din municipiul Piatra Neamţ, militarii Batalionului 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski” vor organiza cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, ceremonia militară de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

          Activităţile se vor desfăşura în condiţii de siguranţă sanitară, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2, prevăzute de reglementările în vigoare la nivel naţional.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentRealitatea de lângă tine. Familia care locuiește într-o casă de 10 mp. Povestea Florinei, mamă singură cu 3 fetițe
Articolul următorRaluca Turcan, după verificările din Mehedinţi: 7.000 de oameni au încasat ilegal pensii