Beatrice Mahler, managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a declarat că perioada următoare este una foarte dificilă atât pentru sistemul de sănătate cât și pentru cifrele mari care vor urma la nivelul deceselor cauzate de coronavirus.

„Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler potrivit realitatea.net.

„Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 115. Femeile din spatele lui Putin
Articolul următorGabriel Oprea anunță că UNPR e la un pas să redevină partid parlamentar