Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală organizează astăzi o masă rotundă în sistem de videoconferință, cu tema COVID -19 și modalități speciale de vot. Ce pot face organismele de management electoral pentru a se pregăti alegeri?

Obiectivul acestui eveniment online este realizarea schimbului de informații și bune practici cu privire la utilizarea unei palete mai largi de modalități de vot, prin care, în contextul actualei pandemii, să li se ofere alegătorilor alternative la votul în secția de votare și să garanteze protecția sănătății tuturor celor implicați în procesele electorale.

Masa rotundă organizată de AEP în parteneriat cu International IDEA reunește experți din cadrul organismelor de management electoral din țări europene, printre care  Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Suedia, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Olanda, Elveția, Georgia, Ucraina, specialiști în domeniul asistenței electorale internaționale din cadrul Națiunilor Unite, Consiliului Europei/Comisia de la Veneția, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentMinistrul Cîțu chemat în Parlament ”pentru a explica situaţia reală în care se află România”
Articolul următor100% TU DECIZI! Lia Olguța Vasilescu, karatista iute la mânie. Arestată preventiv pentru mai multe infracțiuni