Ambasada Japoniei şi compania IHI Systems au organizat joi, la bordul unui vas aflat pe Dunăre, în imediata apropiere a şantierului podului, o ceremonie dedicată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. La evenimentul de marcare a centenarului relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia au fost prezenţi vicepremierul Dan Barna, președintele Senatului Anca Dragu, europarlamentarul Mihai Dudose, dar şi autorităţi locale din Brăila, Tulcea şi Galaţi.

Ambasadorul Hiroshi Ueda a declarat joi, la Brăila, că podul suspendat de la Brăila, care este realizat de compania niponă IHI Systems, reprezintă un exemplu concludent al conexiunii dintre Japonia şi UE, stabilită prin parteneriatul economic din anul 2019.

Ceremonia de astăzi marchează ridicarea platformei de lucru catwalk a podului suspendat de la Brăila în anul aniversării centenarului relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Podul este construit prin asocierea dintre companiile IHI din Japonia şi Astaldi din Italia iar construcţia se desfăşoară folosind cele mai avansate tehnologii din Japonia. Acest pod este foarte important pentru îmbunătăţirea conexiunii dintre zona Mării Negre şi zona de est a României, dar şi dintre România, ţară membră a UE, şi Republica Moldova, ţară nemembră a UE, şi astfel, cu toate ţările din Europa de Est. Este, de asemenea, un exemplu concludent al conexiunii dintre Japonia şi UE, stabilită prin parteneriatul din anul 2019. Sunt foarte mândru că tehnologia japoneză contribuie la un proiect atât de semnificativ“, a declarat Hiroshi Ueda, la ceremonia dedicată aniversării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

Diplomatul a menţionat că în urmă cu 100 de ani, când s-au pus bazele relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România, întreaga lume s-a confruntat cu “teribila gripă spaniolă” iar astăzi, când se aniversează centenarul acestor relaţii, ne confruntăm cu pandemia de COVID-19.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Bunurile lui George Enescu, licitație controversată
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Cum a ajuns pastorul liberal-conservator Robert Sigartău în echipa “progresistă” a lui Florin Cîțu